۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور
شرح وظایف
آموزش سلامت ترکیبی از تجارب یادگیری تسهیل کننده اتخاذ داوطلبانه رفتار سالم است که منجر به تأمین، حفظ و ارتقای سلامت شده و ترکیبی از حمایت های آموزشی، ساختاری، اقتصادی و محیطی برای تعالی رفتار سالم است. آموزش دهندگان سلامت، پیشگامانی هستند که همیشه طالب درک جدیدی از رفتار انسانی و راه های جدید کار برد دانش خویش به منظور حل مشکلات فردی و اجتماعی می‌باشند. تمام مراقبین سلامت (و بیش از آن تمام فعالان توسعه پایدار) آموزش دهنده سلامت هستند و این افتخاری است که توسعه و تقویت آن نیازمند برنامه ریزی دقیق برای توسعه آموزش سلامت متکی بر شواهد و مبتنی بر جامعه می‌باشد.
ماموریت گروه: سیاست گذاری،توسعه و تسهیل فعالیت های آموزش و ارتقای سلامت در کشور به منظور توانمندسازی مردم برای ارتقای سلامت خود،خانواده و جامعه ای که در آن زندگی می کنند در راستای سند چشم انداز بیست ساله و برنامه های توسعه کلان اقتصادی،سیاسی،اجتماعی و فرهنگی کشور

Health literacy ( سواد سلامت عبارتست ازتوانایی درک و هدایت اطلاعات سلامت که برای دستیابی به مراقبتهای سلامتی,افزایش دانش سلامت و شناسایی عوامل موثر برسلامت افراد و اجتماعات ضروری است. سواد سلامتی شامل توانایی خواندن و پیگیری دستورات سلامتی, ازجمله تجویزها, به دست آوردن و تفسیر اطلاعات سلامت لازم و اتخاذ رفتارهای ارتقا دهنده سلامت است)
فعالیت های منظم مبتنی بر طرح ریزی در آموزش سلامت در سطح بین المللی پس از تاسیس سازمان جهانی بهداشت در سال 1948 آغاز شد که ایران نیز از کشورهای موسس آن بود.
در ایران مدتها پس از تاسیس وزارت بهداری (سال 1320) عملا فعالیت های آموزش سلامت در سطح محدودی از سال 1330 به بعد آغاز شد که در ابتدا فعالیت های آن متوجه مسایل ریشه کنی مالاریا گردید و بتدریج در طی سالهای بعد فعالیت هایی نظیر بهسازی محیط، تالیف مواد درسی و مطالب خواندنی و تهیه پوستر و بولتن را بر عهده گرفت. در سال 1340 به بعد واحد آموزش سلامت وزارت بهداری تجهیز شد و به حالت فعالتری درآمد. بالاخره در سال 1351 اداره آموزش سلامت (بهداشت ) به دفتر آموزش سلامت (بهداشت) تبدیل شده و عهده دار انجام رسالت های مربوط به آموزش سلامت در سطح کشور گردیده است.

آموزش بهداشت به عنوان یکی از قدیمی ترین فعالیتهای وزارت بهداشت بیش از 50 سال قبل شروع به کار کرده است. فعالیت آموزش بهداشت به عنوان یک فعالیت پشتیبان از زمان مبارزه با بیماریهایی چون آبله، مالاریا، التور طی دهه های 1330 تا 1350 مطرح بوده است. تجهیز آموزش بهداشت به وسایل سمعی و بصری به عنوان مهمترین استراتژی آموزشی طی سالهای فوق به اجرا درآمده است. از سالهای 1373 به بعد با استفاده از رویکرد" آموزش بهداشت به عنوان حل مشکل" با بررسی مشکلات و تجزیه و تحلیل وضعیت موجود به تعیین نقش خود پرداخته و با اهداف مشخص و استراتژیهای واضح و بیان فعالیت، همراه با ارائه جدول زمان بندی فعالیتها نقش خود را در حل مشکلات نشان می دهد.
 
شرح وظایف:
- اجرای سیاست ها و برنامه های ابلاغی از طرف دفتر آموزش و ارتقاء سلامت
- اجرا و نظارت بر اجرای برنامه ملی خودمراقبتی (فردی، اجتماعی و سازمانی)
- طراحی برنامه های آموزشی مبتنی بر نیازسنجی
- اجرا و نظارت بر اجرای سفیر سلامت دانش آموزی و دانشجویی
- توانمندسازی کارکنان حوزه سلامت و کارشناسان ناظر خودمراقبتی
- ازشیابی برنامه های آموزش و ارتقاء سلامت و نظارت بر رعایت استاندارد ها در فرآیند آموزش
- جلب حمایت و همکاری درون بخشی برای پیشبرد اهداف آموزش سلامت
- مشارکت در طراحی  اجرای برنامه های جلب حمایت و مشارکت سازمان ها و ادارات
- مشارکت در طراحی و اجرای برنامه های ترویج سبک زندگی سالم
- تامین و توزیع بسته های خودمراقبتی و سایر رسانه های آموزشی
تاریخ به روز رسانی:
1401/07/10
تعداد بازدید:
182
Powered by DorsaPortal